Zeeuws meisje was een van de eerste hoorspelen die Marjolein Bierens schreef. Het is in vele talen vertaald en heeft verschillende onderscheidingen gehad.

Opera

verwacht januari 2018

ONTHEEMD!

orkest de ereprijs

Een echtpaar probeert te aarden in een nieuw land. De muziek, een libretto van Marjolein Bierens, laat het publiek hun ongemakken voelen. Dicht op de huid geschreven zodat je in de zielen van de personages kunt duiken. De voorstelling centreert op de thema’s identiteit, vervreemding en zingeving, ofwel de fase na alle trauma’s integratie.

Libretto marjolein Bierens Compositie: kaveh Vares  Orkest de ereprijs

Spel: Michaela Riener en Arman Isleker/ Saman Amini
regie Annechien Koerselman

 18765716_1560629710634400_408199292004605289_n

Festival Radio Kootwijk 2013

Op 6,7,8 juli zijn op het festival van radio Kootwijk liederen te horen en te zien uit de opera Grenspost Zinnewald. Componist Chiel Meijering, libretto Marjolein Bierens. Uitgevoerd door Orkest de ereprijs en gezongen door Caroline Cartens en Merlijn Runia.

Deze opera was in 2011 te zien in het Compagnie Theater te Amsterdam.

http://www.ereprijs.nl/Agenda.aspx

Zie voor recensie:  http://cultuurpodiumonline.nl/2011-11-06/grenspost-zinnewald-de-ereprijs

klik hier voor  liederen en fragmenten uit Grenspost Zinnewald. http://www.ereprijs.nl/projecten/GrenspostZinnenwald.aspx

Grenspost Zinnenwald

Grenspost Zinnenwald – Spel zonder grenzen een concertante opera van Marjolein Bierens en Chiel Meijering. Zang/ spel| zangeres Kadri Tegelman – mezzo sopraan| Merlijn Runia (Nederland) – sopraan| Caroline Cartens (Nederland) – sopraan Chiel Meyering: componist | Wim Boerman: dirigent | Marjolein Bierens: Libretto

Het verhaal

Helena, Agnieska en Janna uit Oost-Europa krijgen de kans van hun leven als een televisieproducent een programma wil maken met als hoofdprijs een verblijfsvergunning voor het rijke westen. Maar is het daar uiteindelijk zoveel beter dan waar zij vandaan kwamen? Een reis naar Tsjechië, de programmering van Rai UNO, het asielbeleid en de vermeende maakbaarheid van de mens inspireerden componist Chiel Meijering en tekstschrijfster Marjolein Bierens tot het lichtvoetig-schrijnend muziektheaterwerk ‘Grenspost Zinnenwald’. De muziek wordt uitgevoerd door orkest De Ereprijs. Balkanklanken, vrolijke liedjes en moeilijke noten wisselen elkaar af, gelardeerd met filmbeelden van Niek Das.

  • Datum1 t/m5 november 2011/
  • Tijd20:30u – 22:00u
  • Locatie Compagnie Theater Amsterdam
  • Prijs€ 20,- CJP 17,50

 

(Go back to the english website)